Några populära sevärdheter i Stockholm

Stockholm är Sveriges centrum för handel och kommers, eftersom staden har utsetts till huvudstad av regeringen. När du tittar på en karta ligger den på en grupp olika öar i Mälaren med närhet till Östersjön.

Stadens skönhet och charm ligger i dess geografiska läge – land blandas med dess vatten. Denna unika egenskap skapar häpnadsväckande sevärdheter – kantade av badplatser, branta klippor som klättrar uppåt från det klara blå havet och de komplexa vattenvägarna överallt.

Stockholm är också en intressant plats för shopping, du kan hitta flera köpcentra med butiker som säljer ett brett utbud av saker som möbler, designerkläder, hushållsartiklar ,vape produkter och mycket mer.

Dessutom är Stockholm känt för sina internationellt hyllade konstgallerier, Nobelinstitut, teatrar och museer. Det har heller aldrig varit enklare att ta sig runt i staden tack vare en tunnelbanetransport i världsklass under jorden. Genom detta kan du ta dig runt enkelt och snabbt, var du än vill åka.

Gamla stan

Gamla stan, bör ligga högst upp på din lista. Detta är en plats med gammaldags charm, med ljust målade byggnader och medeltida gator, som i mitten av 1200-talet utgjorde hela Stockholm.

Kungliga slottet

Kungliga Slottet, ett av Stockholms två kungliga palats, ligger vid den nordöstra änden av Gamla Stan, detta är palatset som är avsatt för kungens och drottningens kontor och används främst för kungliga möten.

Storkyrkan (katedralen)

Den stora kyrkan, eller katedralen, ligger bredvid Kungliga palatset, i Gamla stan. Det är här monarkerna har sin kröning.

Sergels Torg

Sergels Torg, ligger i hjärtat av det moderna Stockholm. Detta är den nya stadskärnan, en rektangulär svartvit plaza som domineras av glaskulturcentret, Kulturhuset, där massor av konstverk drar till sig allmänhetens uppmärksamhet bakom en genomskinlig fasad.

Stadshuset

Stadshuset, Stockholms stadshus, är en arkitektonisk glädje med en ståtlig klocka som ligger på den östra punkten av Kungsholmen, ön väster om stadens centrum. Det är kanske Stockholms mest framstående landmärke, med en av de bästa utsikterna över staden.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar